Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2013/News 2013

31.12.2013

 

dsc_5482-vlocky-str1.jpg

 

24.12.2013

Šťastné a veselé :-)

 

dsc_2197.jpg

 

 

03.11.2013

Halloween

 

dsc_2108.jpg

 

Torda již tradičně uspořádal strašidelnou Halloweenskou party a povedla se mu. Krev tekla proudem a řízky padaly ze stolů. Fotogalerie zde

 

05.10.2013

!!!Tor gratuluje!!!

10074819644_881bd7248d_b.jpg

 

Dne 28. září se stala významná událost.  V tuto slunečnou sobotu se "opět" vzali v kostele svatého Michala v Košicích naši přátelé (a Torův strýček s tetičkou z Anglie) Marianna a Tom. Tímto jim Tor a jeho banda ze srdce gratuluje:-) Fotografie, jejichž většiny jsme autory, k prohlédnutí zde a zde.

 

 

 

dsc_8955a.jpg

 

Léto už je definitivně pryč, tak pro připomenutí příznivějších teplot ještě poslední letní fotogalerie z výletu na hrad Dívčí kámen zde

 

25.08.2013

 

dsc_9197.jpg

 

dsc_9354.jpgV neděli se v Mladé Boleslavi konala letošní výstava Welsh Corgi klubu. Tor na výstavu tentokrát dorazil s celým realizačním týmem (k dispozici měl tedy osobního řidiče, trenéra, maséra, handlera a zejména svou oblíbenou šéfku cateringu a PR oddělení). Přijelo se na nás podívat i několik věrných fanoušků, kteří  provedli hloubkovou kontrolu připraveného cateringu. Dle tradice se Tor předvedl ve třídě šampionů v konkurenci dalších dvou borců. Panu rozhodčímu se moc líbil a dal mu krásný posudek, ale vytkl mu jeho "širší postoj". Na naše upozornění, že Tor je pořádný chlap a tudíž musí mít pořádný rozchod pan rozhodčí nereflektoval a udělil mu známku výborná 3. Do dalších bojů tedy Tor nepostoupil a pozornost tedy mohl upřít na zlobení své oblíbené sestřičky Aine, kterou delší dobu neviděl. V soutěži se moc dařilo Torovým sourozencům z vrhu B a tímto jim moc gratulujeme. Tentokrát opravdu jen pár fotek ve fotogalerii ZDE.

 

13.08.2013

 

dscn1379.jpg

Léto s Torem a jeho kamarády - fotografie ZDE

 

 

04.08.2013

dsc_6104.jpg

 

dscn0272.jpgZačátkem července jsme s Torem tradičně vyrazili do hor. Vzhledem k tomu, že náš čtyřnohý miláček je velkým fanouškem vysokohorské turistiky a předchozí tři roky strávil svůj aktivní odpočinek v Rakousku, jsme se letos rozhodli, že je  zapotřebí změny a volba padla na meku gastronomie a také motorsportu. Vyrazili jsme tedy do Itálie a to konkrétně do Dolomit. Celý týden jsme strávili u nádherného horského jezera v Molvenu.

 

 

 

dscn0656.jpgTor zvládl několik vysokohorských výšlapů, ale i návštěvu místních pamětihodností. Značnou pozornost místních psích slečen si užil v Trentu, ale nejvíc se mu líbilo (nám tedy taky) ve Veroně - rodišti Romea a Julie. U jezera Lago di Garda si Tor nechal větrem načechrat pár chloupků a nakonec jsme všichni společně neopomněli  navštívit muzeum nejslavnějšího Italského vytrvalostního závodu Mille Miglia, kde se rozhodl několika místním "řízkům" vysvětlit, že teď už tu šéfuje on. Nejdůležitější akci měsíce jsme stihli cestou z Itálie, když jsme se zastavili v Budějovicích, aby se i Tor mohl stát důležitým účastníkem "dědečkových" narozenin.

Fotogalerie z dovolené ZDE

 

 

dsc_6752.jpg

 

 

 

19.05.2013

World Dog Show Budapešť 2013

dsc_2630.jpg 

 

 

Tor se již v průběhu zimy rozhodl, že by se rád předvedl na letošní Světové výstavě, která se konala v neděli 19. května v Budapešti. A tak nás poprosil o svezení (sám ještě na dlouhé vzdálenosti neřídí) a návštěvu Budapešti. Jelikož se celé jaro dobře učil a nezlobil, tak jsme mu rádi vyhověli a vyplatilo se!!!
 
dsc_2458.jpgNejdříve jsme však navštívili babičku a dědečka v Košicích (Tordík trval i na této návštěvě), které jsme také naložili do auta a pak splnili Tordíkovi přání. V Budapešti chtěl vidět všechny důležité památky, restaurace, promenády, cukrárny a obchůdky. Tor je veskrze náročný turista a občas jsme nestačili jeho tempu, ale vzhledem k tomu, jak nás pak na výstavě překvapil, jsme mu jeho neúnavnost odpustili. V Budapešti jsme strávili pěkně náročný prodloužený víkend, protože ochutnat všechny regionální produkty, vína a sladkosti není jenom tak. Tor nakonec stejně skončil u španělské sušené šunky a zbodnul talíř tohoto úžasného pokrmu jako malinu:-)
 
dsc_2695.jpgV neděli ráno jsme vyrazili na Světovou výstavu. Orientace a značení bylo docela jednoduché, takže jsme se k výstavišti, kde se tato „světovka“ konala, dopravili bez jakýchkoliv komplikací. Výstava byla letos výrazně slaběji obsazena než v loňském roce v Salzburku, ale i tak se objevila spousta kvalitních konkurentů. Na Tordákovi byla trošku znát nervozita, ale nebylo se čemu divit! Vždy před důležitým výkonem se plně soustředí na zdokonalování své výstavní techniky a tentokrát se mu jeho snaha opravdu vyplatila a ve třídě šampionů obsadil úžasné čtvrté místo se známkou výborný 4 :-)
 
Jsme na našeho miláčka náležitě hrdí a jsme rádi, že nám vůbec dovolil milovat ho. :-) Za jeho laskavost mu děkujeme a přejeme hodně dalších podobných úspěchů. Je to dokonalý cardigan a gentleman.

 

Fotogalerii z výstavy naleznete zde.

Fotogalerii z našeho výletu po Budapešti naleznete zde.

 

květen 2013 

dsc_1593.jpg

 

Fotogalerii z výletů a návštěv, které jsme s Torem podnikli v průběhu května 2013 najdete zde.

 

04.05.2013

 

dsc_1667.jpg

 

Přišla pošta z Belgie!! Tor je oficiálně Mezinárodním šampionem krásy. Snad moc nezpychne a bude s námi obyčejnými smrtelníky nadále komunikovat. 

 

27.04.2013

dsc_1301.jpg

Na výstavě v německých Drážďanech se sešlo celkem 5 cardiganů. Tor nastoupil tradičně v třídě šampionů a svým standardním výkonem si vybojoval svůj pátý německý titul CAC a tím splnil podmínky pro udělení titulu německého šampiona! V dalších bojích přidal ještě titul CACIB a výstava tak pro nás dopadla velice úspěšně.

 

 

14.04.2013

 

dsc_0631.jpg

 

Konečně přišlo jaro!!! V Praze sice moc nesvítilo sluníčko, ale konečně se trošku oteplilo a tak jsme mohli strávit celý víkend venku. Tor se věnoval lítání, čmuchání, nějakému koupání, ale zejména přítomným psím dámám, u kterých samozřejmě sklízel úspěch.  Vše je patřičně zdokumentováno ve fotogalerii zde.

 

dsc_0831.jpg

 

 

01.04.2013

 

final-zmenseno.jpg

 

31.03.2013

Crufts 2013

Torďák reprezentoval Českou republiku (a tak trochu Slovensko)

na Crufts 2013!!!

 

            Rok 2012 byl pro Tora výstavně velice úspěšný a mimojiné získal na mezinárodní výstavě v Bratislavě nominaci na nejznámější Anglickou výstavu Crufts 2013 pořádanou v Birminghamu. Tor tedy přijal i tuto výzvu a do Anglie jsme v březnu letošního roku skutečně vyrazili.dsc_0249.jpg

            Příprava nebyla ve skutečnosti tak složitá jak se všeobecně míní. Začátkem ledna jsme zažádali o registraci u Britského Kennel clubu a do půlky ledna jsme odeslali závaznou přihlášku na výstavu. V průběhu února jsme zařídili potřebná očkování a poté co přišly doklady potřebné k účasti na výstavě, jsme přes osvědčené servery zarezervovali ubytování na naši trasu i do Anglie (leteckou přepravu jsme již od počátku zavrhli). Pro dopravu přes kanál La Manche jsme zvažovali jak tunel tak trajekt, ale trajekt u nás zvítězil pro svou větší "romantičnost", rezervovali jsme jej tedy za příznivou cenu přímo na stránkách přepravce. Dokonce jsme vyřídili povolení pro privátní fotografování na výstavě (Angličané mají rádi vše podle pravidel).

            Výstava pro naše plemeno se tentokrát konala v neděli 10.03.2013 a tak se Tor v pátek ráno uvelebil na zadním sedadle našeho dálničního polykače kilometrů a vyrazili jsme. Bez jakýchkoliv problémů jsme ve vysokém tempu překonali Německo, kousek Holandska, Belgii a dorazili do francouzského přístavu Calais. Ačkoliv nás cestou provázelo nádherné počasí, kdy teploty atakovaly 20 stupňů, ve Francii byl 1 stupeň a vydatně pršelo, po krátké procházce kdy Torův kožich zdvojnásobil objem, jsme pochopili, že bude vhodné psa umístit do postele ve vyhřátém pokoji a my jsme vyrazili na večeři. Calais je nádherné přístavní město, avšak počasí nedovolilo pořídit rozumné fotografie a tak jsme zapadli do jedné z mnoha příjemných restaurací. Teplá polévka, mušle na víně a pořádný steak s hranolky, korunovaný výborným červeným vínem, zaručili příjemný večer.dsc_0381.jpg

            V sobotu ráno jsme po výborné snídani ve francouzském stylu vyrazili do přístavu na trajekt. Značení přístavu bylo výborné, doprava naprosto žádná a tak jsme neochvějně směřovali k okénku P&O Ferries specializovanému na přepravu zvířat. Vzhledem k tomu, že v Calais jsou na přepravu zvířat poměrně zvyklí a na vyplnění Pet pasu jsme si dali opravdu záležet, dopadlo odbavení bez problémů. Jelikož jsme byli v přístavu až zbytečně brzo, nalodili jsme se na dřívější loď. Pluli jsme nejmodernější lodí P&O Spirit of France, takže plavba trvající necelou hodinu a půl byla skutečně luxusní, Tor ji prospal v autě a my se zabavili v obchodech.

            Na druhé straně kanálu jsme Astru přepnuli na imperiální míry tak, aby nám zobrazovala rychlostí údaje v mílích, chytli se levého obrubníku a poklidným tempem (max. rychlost cca 120 km/h a spousta radarů) dorazili do Birminghamu.

            Celé odpoledne jsme s Torem strávili v centru Birminghamu. B´ham je staré průmyslové město, avšak mimo samotného centra město působí jako před asanací. Tor byl všude středem pozornosti a obyvatelé Anglie plemeno hned poznávali, ale během mazlení nám většinou nezapomněli sdělit, že jej vidí poprvé v životě. Díky "nečistému" Torovi (sprchuje se jen 3x denně) jsme byli ušetřeni možnosti učit se Korán od všudypřítomných zvěstovatelů. Stihli jsme oběhnout i místní obchody a na večeři jsme objevili komerční verzi tradičního anglického Pubu a pochutnali si na výborných kuřecích křidélkách, tradičním Chilli Con Carne a na překvapivě dobrém pivě.

dsc_0440.jpg

 

            Výstavní Den D přišel v neděli. Cardigani začínali v 8:30 a tak jsme na parkovišti výstaviště byli už 7:00, autobus nás dovezl přímo před halu a s dopomocí příjemné anglické chovatelky jsme dohledali i kruh. Tora jme umístili do označeného Benche a čekali na naše přátele Jitku, Ivu, Vendulku, Mirka a Ivanu a jejich Cardigany, kteří na výstavu také přijeli. Výstava nám s nimi příjemně ubíhala. Tor se předvedl v Open Class v konkurenci dalších cca 12 psů, pana rozhodčího bohužel nezaujal, takže jsme skončili bez umístění. Tor se však předvedl výborně a zaujal řadu ostatních chovatelů a diváků. Světelné podmínky pro fotografování nebyly zrovna nejlepší, ale i s univerzálním objektivem jsou výsledky více než dobré. Fotogalerie, kde naleznete průřez celou výstavou i fotografie psů ostatních účastníků z česka jsou umístěny pod článkem. Po skončení předvádění jsme si prošli stánky, ale zde člověk snad více než jinde pozná jak je dnešní svět globalizovaný - v podstatě zde člověk sežene to samé co u nás. Po rozloučení se zbytkem české výpravy jsme si ve výstavní kanceláři vyřídili možnost dřívějšího odchodu z výstavy (před 16:00 není žádný vystavovatel oprávněn výstavu opustit) a vyrazili jsme do městečka Braintree nedaleko Londýna, kde jsme měli zamluveno ubytování na další 4 noci. Po ubytování a uložení Tora ke spánku (pusa na čumák) jsme si užili úžasnou typickou anglickou večeři u našich přátel Mariany a Toma.

dsc_0528.jpg

 

            dsc_0594.jpgV pondělí ráno jsme vyrazili do starobylého univerzitního města Cambridge, počasí bylo trošku aprílové, neustále se střídaly chumelenice se sluníčkem, ale i toto počasí podkreslilo nádhernou atmosféru města. Tor si padnul do noty se strejdou Tomem a opět si užíval přízeň obyvatel země svého původu. Opět jsme stihli nějaké nákupy a večer jsme vyzkoušeli místní italskou restauraci.

            V úterý ráno jsme s Torem absolvovali dlouhou procházku v místním parku a pak se přesunul ke strejdovi Tomovi domů, aby si užil typickou anglickou domácnost a my jsme vyjeli vlakem na výlet do Londýna. Prošli jsem okolí Toweru, parlamentu, Downing street 10, Whitehallu, Buckingham pallace a další památky. Svítilo sice sluníčko, ale byla velice nepříjemná zima a tak jsme den zakončili v obchodním domě Harrods s jeho úžasnými nákupními možnostmi a restauracemi.

            Ve středu jsme si s Torem prošli malebné městečko Braintree, Tor se zde již cítil jako doma a místním "bouchačům" názorně předváděl kdo je zde pánem. Zbytek dne jsme věnovali aktivnímu shoppingu a svou návštěvu jsme zakončili večer v místním Pubu, kde se nám dostalo skutečně úžasného servisu.

dsc_0796.jpg

 

            Ve čtvrtek nastal čas vyrazit zpátky na kontinent, po snídani a posledním venčení na ostrovech jsme vyrazili zpátky do Doveru, cesta opět proběhla bez problémů, nalodili jsme se na Spirit of Britain, dali si poslední oběd v anglickém stylu a po hodině plavby jsme se opět vylodili ve Francii. Po poloprázdných francouzských dálnicích jsme za slunečného, avšak mrazivého počasí dorazili do Remeše, kde jsme měli strávit poslední noc našeho výletu. Odpoledne jsme navštívili nádhernou katedrálu, která v minulosti sloužila ke korunovacím francouzských králů, zbytek města není bohužel nijak zvlášť zajímavý, jelikož zde poměrně drsně prošly obě světové války a město bylo v podstatě srovnáno se zemí. Příjemně se zde mísí německý a francouzský vliv, což je zřejmé zejména v místních restauracích.

dsc_10117.jpg

 

            V pátek ráno jsme nakoupili obligátní šampaňské (Remeš je centrem oblasti Champagne) a po pořízení posledních fotek jsme vyrazili domů do Prahy. Projížděli jsme místy, kde se psaly moderní dějiny - přes prvoválečné bojiště u Verdunu a kolem Maginotovi linie až do Německa. Přes Německo jsme opět mohli cestovat rychlostmi začínajícími dvojkou a díky tomu jsme v poklidu v podvečer dorazili domů, jediný problém za 3.000 km dlouhou cestu, představovala asi 30ti minutová kolona pět kilometrů před domovem. :-)

            Udělali jsme si úžasný výlet, viděli spoustu zajímavých míst, poznali spoustu skvělých lidí. Bylo skvělé zažít výstavu Crufts, avšak stále se vkrádal ten pocit, že je to pouze výstava jako každá jiná (pouze s větším množstvím psů) se všemi svými klady i zápory. Dokud náš místní chov nezíská větší uznání ve světě, nemůžeme očekávat zajímavější umístění a právě pro propagaci českých Cardiganů jsme s Torem udělali maximum a co je nejdůležitější, určitě jsme se neztratili!!!

Fotografie z výstavy ZDE

Fotografie z výletu ZDE

 

28.03.2013

Z klubových stránek jsme se dozvěděli, že Tor zvítězil ve  vystavovatelské soutěži za rok 2012 mezi Cardigany - psi. Tento prestižní titul je nádherným zakončením loňské úspěšné sezóny. Jsme na toho kluka ušatýho pyšní :-)

 

09.02.2013

Dneska Tor slaví své třetí narozeniny!!!

 

img_5809.jpg

img_5788.jpg

 

15.01.2013

Torova fotka (a výčet jeho úspěchů) z národní a mezinátodní výstavy v Lipsku se objevila v pátém čísle časopisu německého klubu pasteveckých plemen (Britische Hütehunde, September - Oktober 2012).

 

skenovani0002.jpg

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Shrnutí roku 2012
dsc_0710.jpgJe za námi poměrně složitý rok 2012. Z Tora se v jeho průběhu stal již dospělý pes, kterému však zůstala nejen hravost, ale i jeho skvělá přátelská povaha.  Zdraví nám naštěstí všem přálo a tak jsme s Torem mohli absolvovat spoustu krásných výletů, sem tam dovolenou a mnoho výstav.
 
 
 
 
Výstavně se Torovi velice dařilo. V lednu získal titul Českého šampiona, v dubnu se mu podařilo zvítězit mezi psi na speciální výstavě na Křivonosce, v květnu připojil titul Slovenského šampiona a podařilo se mu kvalifikovat na Crufts 2013.
01et.jpgVrcholem výstavní sezóny byla Světová výstava v Salzburgu, kde se Tor v silné konkurenci  sice neprosadil, ale my jsme na něj byli přesto velice pyšní, protože se naprosto úžasně předvedl (on prostě přesně věděl, že je na Světové výstavě a taky se tak choval :-) a dokázal tak, že je třeba začít trošku "šlapat" na světovou špičku :-).
 
 
 
 

dsc_0481.jpg


V létě splnil podmínky k udělení titulu Slovenského Grand šampiona a také k udělení titulu Mezinárodního šampiona. V prosinci získal svůj poslední titul CACA a splnil tak podmínky k udělení titulu Rakouského šampiona. Mimoto získal 4x CAC na německých soutěžích a tak se snad letos dočká i titulu Šampion Německa. Je jen škoda, že už i u našeho plemene začíná být posuzování psů  některými rozhodčími  více o známých a kamarádech než o jednotlivých psech.

dsc_0271.jpg

Bohužel se nám nevyhla ani jedna smutná událost naštěstí s dobrým koncem. Torovu kamarádku a parťačku z Budějovic Besinku přejelo plnou vahou těžké SUV. Ale protože je to skorojezevčík tvrďák, tak svůj několikadenní  boj o život vyhrála pouze s ochrnutou přední packou, ale to by nebyla ona, aby se na ni časem nedokázala znovu postavit a dnes již zase můžou s Torem zlobit jako dřív. Je to velký zázrak a tímto bych chtěl poděkovat týmu MVDr. Ladislava Lapáčka z veterinární kliniky v Českých Budějovicích za její záchranu.  www.lapacek.cz

beska.jpg

 

 

 
 

 

Poslední fotografie




Statistiky

Online: 1
Celkem: 167834
Měsíc: 980
Den: 52