Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2014/News 2014

31.12.2014

pf-2015.jpg

 

24.08.2014

dsc_6895.jpg

O tomto víkendu proběhla ve Slavkově u Brna tradiční klubová výstava. Tor se výstav letos již neúčastní, ale na klubovku se nechal přemluvit a uvolil se, že se ještě předvede. Cardigany pískal anglický rozhodčí Peter Clifton. Tor se předvedl hezky, i když bylo vidět, že už ho to prostě moc nebaví. Od pana rozhodčího získal skvělý posudek a ve třídě šampionů skončil se známkou Výborná 5.

 

 

dsc_6850.jpg

Hugo si užíval přítomnost více než stovky ušáků a také nezapomněl okouknout juniorhandling a třeba se příští rok již také zapojí. :-) Závěrem bych rád poděkoval Pepovi Škůrkovi za to, že se zasadil o vnik krásného Almanachu k 40. výročí založení chovu Welsh Corgi, on a "jeho" team odvedli velký kus práce.

 

 

dsc_6920.jpg

 

 

22. 06. 2014

Tor se na plný úvazek věnuje péči o malého Huga, je výborným starostlivým strejdou a je otázkou, zda ho nepovažuje za své vlastní štěňátko. Doprovází ho na každém kroku, asistuje při přebalování, půjčuje mu vlastní hračky a na výletech má na starost kočárek.

 

dsc_4864.jpg

 

 

 

 

dsc_4895.jpg

 

!!! Tor je zase v časopise Psí kusy !!!

psi-kusy-tordak.jpgTor opět po téměř dva a půl roce reprezentuje Cardigany v časopise Psí kusy v jeho zatím posledním čísle 7/2014. V článku, který představuje jednotlivá plemena z Walesu, je to právě fotka našeho Torďáka, která doplňuje charakteristiku plemene. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vtom všem shonu jsme ještě zapomněli vyzdvihnout další Torův úspěch na klubové scéně. Poté, co se minulý rok stal Tor historicky posledním vítězem mezi Cardigany ve vystavovatelské soutěži pořádané českým Welsh Corgi a Kelpie klubem, letos na tento úspěch navázal a stal se prvním Cardigenem - psem, který získal prestižní titul Klubový šampion krásy. K tomuto úspěchu mu samozřejmě gratulujeme!

 

dsc_4845.jpg

 

10. 05. 2014

!!! Oznamujeme radostnou novinu !!!

již dříve avizovaný přírůstek do smečky (Křížek jr.) je tady

Dne 2.5.2014 se nám narodil syn Hugo Sebastian Křížek. Geny na Karate už má, tak ještě uvidíme co kynologie!

 

obrazek-1.jpg

 

 

02.03.2014

dsc_2788.jpg

 

 

dsc_2780.jpgTor využil pěkného jarního víkendového počasí a vyrazil na výlet na zámek Zbiroh. Pořádně se vylítal v anglickém parku, kde se až ztrácel v podzimním listí, jeho liščí kožíšek je dostatečně maskovací. Výlet zakončil v zámecké restauraci, kde ochutnal několik "staročeských" specialit. Neděli už Tor strávil spíše odpočinkově, takže v zásadě v parku na zádech.

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_2798.jpg

 

 

dsc_2736.jpg

 

 

 

17.02.2014

dsc_2452sm.jpg

O víkendu za Torem přijela návštěva z Budějovic - Besinka. Tor byl z její přítomnosti nadšený - měl neustále důvod hlídat si jídlo a také se měl s kým přetahovat o nebohé plyšáčky. Beruška byla nadšena již o poznání méně - psi jsou přece jen pod její úroveň. Besinka není příznivcem "indoor" focení, a tak se povedlo udělat několik fotografií pouze na společné procházce v parku Grébovka, kde si Besinka zvládla najít několik nápadníků a ani Tor nezahálel, když se nejdříve pokoušel jedné slečně uzmout klacek a následně byl "zválcován" další roztomilou, avšak značně větší slečnou. Fotografie z procházky ZDE 

 

13.02.2014

dscf0008.jpg 

Dnes by dosáhl „plnoletosti“ můj první pes Kalpi,– Šarpej původního čínského „bojového“ typu. Je to již 18 let, co se narodil. I když s ním soužití nebylo zrovna snadné (byl to skutečně drsňák), tak na něj dodnes vzpomínáme jako na úžasného psa. Byl to skutečný nezmar, prošel vítězně bezpočtem rvaček s většími psi, dvakrát ho srazilo auto, ale dostala ho až rakovina – to měl z toho kouření. S Torem se sice nikdy nepotkali, ale přikládám fotku z jejich fiktivního setkání.

kalpi--tor.jpg

 

 

09.02.2014

!!! Tor slaví 4 narozeniny !!! 

dsc_2371a.jpg

 

 Tor dnes oslavil své již 4 narozeniny. Oslava proběhla tradičně s dortem a šampaňským, Tor si párty pořádně užil a nyní již leží přejedený a společensky unavený pod stolem. Torovi i jeho dalším osmi sourozencům srdečně gratulujeme a přejeme hodně zdraví a spokojený psí život!

 

 

 A takový to byl malý trouba :-)
 

dsc_0042.jpg

 

 

dsc_2390b.jpg

 

 

12.01.2014

Shrnutí roku 2013

 

dsc_2250.jpg

 

Máme za sebou velice úspěšný a spokojený rok 2013. Torovi  táhne na 4. rok, takže již plně vyspěl, zmoudřel a možná se i trošku zklidnil :-).

dsc_2204.jpgZ hlediska výstav jsme v roce 2013 upřednostnili kvalitu nad kvantitou a tak jsme se v březnu vydali do anglického Birminghamu na slavnou výstavu Cruft's, kde Tor úspěšně reprezentoval Českou republiku. V průběhu jara Tor v Drážďanech dokončil titul Německého šampióna. Velkého úspěchu jsme dosáhli na Světové výstavě v Budapešti, kde náš miláček získal v tvrdé konkurenci ve třídě šampiónů úžasné ocenění výborný 4. Samozřejmě jsme absolvovali i obě akce pořádané českým welshcorgi klubem, tedy Speciální výstavu na Křivonosce a Klubovou výstavu v Mladé Boleslavi. Obě akce Tor odchodil s přehledem a na všechny strany rozdával svůj šarm. Tor se také v březnu stal historicky posledním vítězem vystavovatelské soutěže pořádané českým Welshcorgi klubem, kdy se stal nejúspěšnějším jedincem z českých Cardiganů.

dsc_2280.jpg

 

V obdobném duchu chceme pojmout i rok 2014. Torďák již posbíral v zásadě všechna ocenění, která lze ve střední Evropě získat - je šampiónem České republiky, Slovenska, Rakouska a Německa, Slovenským grandšampiónem a zejména Mezinárodním šampiónem, mimoto je národním vítězem několika zemí, dvojnásobným účastníkem světové výstavy a účastníkem Cruft's. Vzhledem k tomu, že si my i Torďák umíme představit lépe strávený společný čas, než na psích výstavách, plánujeme v tomto roce navštívit pouze několik málo výstav, které budou pro šampióna Tordu zajímavé. To znamená, jenom na ty, na které ukáže pacičkou. :-)

 V neposlední řadě se Torďák tento rok stane starostlivým strejdou, jelikož čekáme přírůstek do rodiny (třeba ještě rozjedeme i junior handling).

 

dsc_2233_01.jpg

 

 

 

 
 

 

Poslední fotografie




Statistiky

Online: 1
Celkem: 168106
Měsíc: 1043
Den: 61